Het is nu wereldwijd mogelijk, voor zowel grote als kleine bedrijven, om te adverteren op Instagram. Bij Vivaio wachten we hier al een lange tijd op en we zijn zeer enthousiast over dit nieuwe advertentieplatform. Met meer dan 400 miljoen maandelijkse gebruikers is Instagram een van de grootste social media kanalen van dit moment.

Facebook & Instagram

Op 9 april 2012 nam Mark Zuckerberg met Facebook de foto-filter app Instagram over voor 1 miljard euro. Wat toendertijd volgens sommige experts leek op een miskoop, lijkt de acquisitie zich nu te vertalen in een goudmijn. Instagram wordt namelijk simpelweg toegevoegd als een kanaal extensie aan het bestaande advertentieplatform van Facebook. Dit betekent dat je de campagnes opzet, beheert en optimaliseert vanuit Facebook.

Advertentieoptie

Er zijn drie verschillen soorten advertenties op Instagram.

instagram foto

Afbeelding

Publiceer creatieve en visuele foto’s, afbeeldingen of illustraties en krijg een sterke betrokkenheid bij je merk.

[/spb_boxed_content] [spb_boxed_content type=”coloured” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″]

instagram video advertentie

Video

Ga verder dan afbeeldingen en maak gebruik van video advertenties van maximaal 30 seconden.

Instagram carousel advertentie

Carousel

Met de carousel advertenties kan je een slideshow maken en meerdere afbeeldingen tonen per publicatie.

Targeting opties

De kracht van het advertentieplatform van Facebook, en dus ook van Instagram, zijn de targeting mogelijkheden. Facebook heeft meer data en kennis van haar gebruikers dan elk ander sociale medium. Gebruik daarom de ‘big data’ van Facebook en zet deze slim in bij Instagram advertentie campagnes. De belangrijkste targeting criteria voor het adverteren op Instagram zijn als volgt:

  • Locatie, tot op steden niveau
  • Leeftijd
  • Geslacht
  • Connecties met Facebook pagina’s
  • Talen
  • Interesses, bijvoorbeeld ‘interesse in mode’
  • Gedrag op het internet zoals ‘mensen op reis’

Starten met adverteren op Instagram

We helpen je graag met adverteren op Instagram. We zijn sinds de wereldwijde lancering zeer actief met dit krachtige advertentieplatform en de resultaten zijn zeer positief met lage kosten-per-klik en ook een hoog bereik, ook bij kleinere budgetten. Contact ons dan nu om de Instagram advertentiemogelijkheden te bespreken op:

info@vivaio.nl