Shopify

Shopify Nederland

Al meer dan 600.000 ondernemers zijn hun webwinkel begonnen met Shopify.

GRATIS 14 DAGEN PROBEREN
shopify nederland

Wil je een webwinkel beginnen en zoek je daarvoor goede webwinkelsoftware, dan kun je kiezen voor Shopify Nederland. Dit is een groot internationaal platform voor ‘hosted e-commerce’. Het biedt je alle functionaliteiten die je voor de opzet van een moderne webwinkel nodig hebt, compleet met verzendservices en geavanceerde social media koppelingen. En ook de hosting is meteen geregeld.

Wat is Shopify?

Shopify is overzee een van de meest gebruikte platforms omdat je voor de opzet van een webshop helemaal geen technische kennis nodig hebt. Grote winkelketens en retailers zijn erbij aangesloten en ook in Nederland groeit de groep enthousiaste gebruikers gestaag. Het is wel compleet Engelstalig, maar het ontwerpen van een webwinkel werkt snel en intuïtief. Bovendien zijn er allerlei koppelingen mogelijk met andere online services, ook Nederlandse, zodat de shop volledig is te optimaliseren voor je doelgroepen.

Ben je van plan om een webwinkel internationaal op de kaart te zetten, dan is deze webshop software beslist een overweging waard.

Van snowboard tot webshopformule

Dat Shopify Nederland zo goed aanslaat, komt door de gebruiksvriendelijke opzet. Niet alleen voor jou als winkeleigenaar, maar ook voor klanten is het bestel- en afrekenproces helder en overzichtelijk. De Canadese ontwikkelaars putten dan ook uit veel ervaring, want het systeem is ontstaan toen ze zelf nog een online winkel in snowboardartikelen hadden. De bijbehorende webwinkelsoftware programmeerden ze zelf, waarbij de nadruk lag op het onderhouden van klantrelaties. Al snel toonden andere webshops interesse, dus werd de software doorontwikkeld tot een online service. Op dit moment werken zo'n 600.000 webwinkel met deze software, verspreid over 175 landen.

Shopify kosten

Een software abonnement loopt via verschillende betaalde licenties. De goedkoopste is 29 dollar per maand (2018), waarbij je toegang krijgt tot ruim 20 thema’s om je webwinkel vorm te geven. Daarnaast betaal je voor elke transactie ook nog een percentage, zowel bij creditcardbetalingen als bij andere online payment vormen. Bij de duurste licentie, met de meeste opties en mogelijkheden, zijn deze percentages het laagst. Houd hier dus rekening mee bij het vaststellen van je productprijzen.

Bekijk hier alle Shopify kosten.

Shopify Nederland

Hoewel Shopify internationaal is georiënteerd, kun je het pakket prima gebruiken als je klantenkring zich in Nederland bevindt. Betalingen zijn gewoon te regelen via onder andere iDeal, PayPal en uiteraard creditcard. Dat gaat het beste met de betaalservices van Mollie, wat bij Shopify Nederland binnen een paar minuten is geregeld. Voor de verzending kun je weer rechtstreeks connecties maken met DHL, UPS, PostNL en DPD, bijvoorbeeld via SendCloud.

Kassasysteem ineen

Wat het verder compleet maakt, is dat je er ook een speciale kassa-applicatie (Point-of-Sale) bij kunt nemen. Dat is erg handig als je naast een webwinkel ook nog een fysiek verkooppunt voor je producten hebt. De online bestelservices en het kassasysteem zijn dan volledig aan elkaar gekoppeld. Of je nu incidenteel met winkelproducten op festivals of evenementen staat, of meerdere retailwinkels in beheer hebt, het werkt ideaal om je boekhouding, voorraadbeheer en klantenadministratie 1 op 1 op orde te houden.

Shopify Themes

Om te kijken wat Shopify Nederland allemaal biedt, is het platform twee weken gratis uit te proberen, inclusief transacties. Ga je ermee aan de slag, dan merk je dat het opzetten van een webwinkel niet al te ingewikkeld is. Je wordt vrijwel automatisch door het ontwerpproces geleid. Zo kies je als eerste uit de vele fraaie thema’s een vormgeving voor de webshop. Deze ‘Shopify themes’ zijn allemaal responsive en passen zich dus automatisch aan op de verschillende schermgroottes van laptops, tablets en smartphones. Vervolgens zet je met eigen beeld, tekst, kleur en indelingsvoorkeuren de opmaak verder naar je hand.

Producten aanbieden

Vervolgens stel je alle settings in voor betalen, verzenden, services en BTW. Daarna voeg je de producten toe met een afbeelding, beschrijving, SEO keywords, eventuele kleur- en maatvarianten en de prijsstelling. Je kunt de artikelen ook nog in categorieën groeperen die je toegankelijk maakt vanuit de startpagina van de winkel. In principe ben je daarna zo goed als klaar om de shop live te zetten.

Verkoop via Social Media

Om de exposure van je webwinkelactiviteiten nog groter te maken, biedt Shopify Nederland de mogelijkheid om alle artikelen ook via Amazon, Facebook, Pinterest en Instagram aan de man brengen. Zo maak je alles wat je op je post's en insta’s toont meteen ‘shopable’. Heb je ook een blog of online magazine, dan kun je daar ook de producten op adverteren. De koppeling met Facebook en Pinterest is in Nederland overigens wel beschikbaar, maar die met Instagram helaas nog niet. Je kunt dit laatste kanaal wel inzetten voor potentiële klanten in onder andere de Verenigde Staten, Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

Shopify Plus

Voor grote bedrijven en snelgroeiende merken is er Shopify Plus. Een innovatieve oplossing voor bedrijven met hoge volumes en een jaarlijkse omzet van €1 miljoen of meer. Deze alles-onder-1-dak enterprise oplossing bestaat niet alleen uit techniek. Nieuwe Shopify Plus klanten worden namelijk ook geassisteerd bij de migratie en lancering door een Shopify Launch Manager. Vervolgens wordt er een account-manager toegewezen die actief adviseert en ondersteunt.

Shopify Dropshipping

Heb je ervoor gekozen om via dropshipping e-commerce in te stappen, dan is het ook mogelijk om - bijvoorbeeld via de app Oberlo – dropship-producten van andere leveranciers direct te importeren, zoals van AliExpress. Het voordeel van deze constructie is dat je dan geen voorraad nodig hebt; als ‘tussenhandelaar’ verkoop je alleen het product en onderhoudt het klantcontact. De verpakking en levering loopt via AliExpress. Op die manier kun je zelfs zonder grote investeringen een webwinkel beginnen.

Meer conversie met Shopify apps

Via Shopify lukt het om in redelijk korte tijd een professioneel opgezet online productaanbod te creëren. Om daar vervolgens een winstgevende business van te maken, kun je er nog allerlei functionaliteiten aan toevoegen. Het Canadese e-commerce bedrijf geeft je daarvoor toegang tot honderden Shopify app’s (betaalde en gratis), bijvoorbeeld voor het toevoegen van live-chats, extra SEO, klantenreviews, direct mailing, productcatalogi en e-mail pop-ups.

Analyse en reports

Komen de bestellingen eenmaal binnen, dan worden die in Shopify overzichtelijk geregistreerd. Je kunt daarin nog handmatig aanpassingen doen en natuurlijk wil je na verloop van tijd weten hoe de sales lopen. Daarvoor zijn er speciale analyse- en rapportage mogelijkheden en je kunt ook een koppeling maken met Google Analytics. Verder is de klantenservice professioneel en reageert snel. De helpdesk is 24/7 te bereiken. Er zijn voor verschillende onderdelen stap-voor-stap handleidingen beschikbaar. Is dit je eerste webwinkel, dan lees je daarin precies hoe je bijvoorbeeld het verwerken en versturen van bestellingen aanpakt.

Je hebt via Shopify Nederland toegang tot een wereldwijde online community met ontwikkelexperts, designers en andere webwinkeleigenaren; allemaal ervaringsdeskundigen die hun beste tips & tricks met je delen.

Gratis Shopify Proberen?