shopify plus

Shopify Plus

De e-commerce enterprise oplossing voor snel groeiende merken.

OFFERTE OPVRAGEN
cloud commerce

Run je een grote e-commerce onderneming en klimt de omzet al snel tot zes cijfers en meer, dan stel je hoge eisen aan je webwinkelsoftware. Deze moet niet alleen naadloos aansluiten op alle interne processen en 0% downtime garanderen, maar ook moeiteloos kunnen meegroeien.Shopify heeft voor deze bedrijven Shopify Plus op de markt gezet.

Een compleet enterprise e-commerce systeem met meer dan genoeg opslagruimte, functies en mogelijkheden om op te schalen. Grote merken als Tesla, Nestlé en Budweiser gingen al voor.

Internationale speler

Shopify is wereldwijd een van de bekendste hosted e-commerce systemen en biedt zowel domeinhosting als complete software om een online shop te beheren. Inclusief voorraadbeheer, betaal- en verzendservices, koppeling met kassasystemen en uitgebreide integratiemogelijkheden met social media. Inmiddels voeren meer dan 600.000 bedrijven hun business via Shopify.

Webwinkelsoftware voor enterprises

Startende ondernemingen en MKB-ers vinden bij Shopify een complete weboplossing. Om ook in te kunnen spelen op de wensen van de grote spelers in deze business heeft het platform haar services sterk uitgebreid via de ‘chique’ Plus versie. En met succes, want in korte tijd heeft Shopify Plus al een aantal grote merken voor zich weten te winnen.

Meer sales, minder omkijken naar techniek

Shopify Plus pakt precies de problemen op waar groeiende e-commerce bedrijven vaak tegenaan lopen. De eerste tijd is standaard webwinkelsoftware nog toereikend, maar zodra de verkoopvolumes flink oplopen, de logistiek ingewikkelder wordt en de aanwezigheid op meerdere kanalen een must is om meer omzet te genereren, vergt het up-to-date houden van de onderliggende techniek steeds meer tijd en aandacht. En juist daar willen verkoopmanagers geen zorgen over hebben. Dat moet het gewoon perfect doen zodat zij zich puur kunnen focussen op online strategieën en branding.

Maatwerk webwinkel plus volledige back-office

Als antwoord biedt Shopify met de Plus-versie een complete online winkeloplossing. Deze wordt specifiek voor een bedrijf ingericht, er zit een volledige technische ondersteuning bij, en er zijn ongelimiteerde groeimogelijkheden.

Inmiddels zijn er al aardig wat bekende merken op Shopify overgestapt, zoals Tesla Motors, Budweiser, The Economist, Penguin Books, Red Bull en The National Portrait Gallery. Wat globale cijfers; Shopify Plus heeft op dit moment meer dan 3600 succesvolle accounts, met omzetten die per verkoper variëren van 1 miljoen tot meer dan 500 miljoen US dollar, met meer dan 126% groei.

Wat kost Shopify Plus?

Shopify is een betaalde dienst. Behalve voor de licentie betaal je per klanttransactie nog verschillende fees aan Shopify. Bij de standaard versie zijn er drie pakketten, oplopend in Shopify kosten, functies en mogelijkheden. Voor de goedkoopste (Basic) betaal je per maand 29 US dollar (cijfers 2018) en zijn de af te dragen fees het hoogst. Bij de duurste versie van 299 US dollar per maand (Advanced) zijn deze flink lager.

Bij Shopify Plus ligt het prijssysteem even anders, want hier gelden geen vaste prijskaartjes. Het systeem wordt volledig op maat ingericht en de licentiekosten en af te dragen transactiefees worden daarop afgesteld. De richtprijzen die Shopify afgeeft starten bij 1500 - 2000 US dollar per maand.

Voor wie is Shopify Plus bedoeld?

De Plus-licentie is dus vooral geschikt voor het top-segment binnen de e-commerce. Denk aan bedrijven die met hun online zaken een aanzienlijke omzet genereren vanaf 500K of een hoog verkoopvolume hebben met meer dan 1500 bestellingen per minuut.

De af te dragen licentiekosten en fees worden afgestemd op de te verwachten inkomsten. Met andere woorden; hoe groter je omzet, hoe meer je aan Shopify betaalt.

Nog een aandachtspunt: Shopify (zowel de standaard als Plus versie) brengt altijd transactiekosten in rekening bij betalingen via externe betaalservices. Lopen deze via Shopify Payments, dan vallen die kosten weg.

Pluspunten van Shopify Plus

Wat maakt Shopify Plus verder zo krachtig? We zetten de belangrijkste pluspunten op een rij.

Onbeperkte bandbreedte

Shopify Plus is onbeperkt op te schalen; er zijn geen restricties in bandbreedte, de uptime is 99,98% gegarandeerd en je beschikt daarmee over alle verkoopcapaciteit die je maar wenst. Jouw shop op elk moment uitbreiden is dus geen enkel probleem.

Optimaal beveiligd

Beveiliging is een hot issue binnen de e-commerce. Daarbinnen moet alles volledig op orde zijn en aan de nieuwste normen rondom privacy en betalingsverkeer voldoen. Standaard wordt Shopify Plus geleverd met Level 1 PCI DSS. Deze ‘Payment Card Industry Data Security Standard’ waarborgt onder andere de veiligheid van betalingen met creditcard.

Ook is automatisch een SSL certificatie (Secure Socket Layer) geïntegreerd, een garantie dat alle gegevens die tussen de winkel en klant worden uitgewisseld veilig en versleuteld worden verzonden en opgeslagen.

Uitgebreide social media verkoop

Naast een eigen online winkel maakt Shopify Plus het mogelijk alle artikelen 1 op 1 via tientallen andere kanalen aan te bieden, inclusief de belangrijkste social media netwerken, waaronder Facebook en Instagram. Verder zijn er connecties met allerlei apps mogelijk.

Professionele backoffice

Shopify Plus biedt alle technische ondersteuning die je maar nodig hebt. Bij de standaard licentie loopt dat via digitale assistenten en live medewerkers die je helpen met de opzet van de site, maar met een Plus account kun je ook nog onbeperkt experts raadplegen voor tips en adviezen om de conversie op te schroeven. Of ze voeren dat zelfs voor je uit.

Voor rapportages rondom verkoopcijfers en klantprofielen biedt het systeem bovendien zeer uitgebreide analysefuncties waaronder de integratie met Google Analytics.

Verder laten de technisch beheerders de site als een geoliede machine lopen en zorgen voor alle upgrades, beveiligingspatches en fixen automatisch eventuele bugs. Dat betekent dat je zo aardig wat personele kosten bespaart op het beheer.

Hoe makkelijk werkt Shopify Plus?

Net als de standaardversie van Shopify, is het inrichten en beheren van een webwinkel niet moeilijk. Het invoegen van producten, omschrijvingen, varianten, vastleggen van BTW en verzendmethoden; het gaat allemaal vrij eenvoudig. Ook het beheer van klantengegevens, het optimaliseren van SEO en het uitlezen van uitgebreide analyses verloopt helder en overzichtelijk.

Shopify Plus biedt bovendien allerlei vormen van kortingsacties, persoonlijke aanbiedingen en volop mogelijkheden om grootschalige campagnes op te zetten. Uiteraard zijn koppelingen naar social media zo gemaakt.

Verder kan de vormgeving professioneel worden opgezet. Er zijn tal van prachtige designs beschikbaar, maar volledig maatwerk, inclusief eigen JavaScripts, CSS en HTML, kan ook.

Maar, zoals eerder vermeld, bij de Plus versie krijg je voor de opzet van je winkel volledige ondersteuning. Dus je kunt deze qua vorm, inhoud, SEO optimalisatie en beheer helemaal laten inrichten zoals jij dat wilt. Ook de migratie vanuit andere webwinkelsystemen is geen probleem.

Gratis Shopify Plus maatwerkplan aanvragen

Samengevat, voor grote concerns en groeimarkten biedt Shopify Plus alle tools om een webwinkel naar een hoger plan te brengen zonder zich zorgen te hoeven maken over het technisch beheer.

Heb je interesse in een Shopify Plus licentie en wil je weten wat de maandelijkse kosten voor jouw onderneming zullen zijn? Neem dan contact met ons op.